Artičoki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 mali paradižnik
- malo soli in popra
- 1/2 dl olivnega olja
- 2 velika artičoka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2906 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 851 |
Navodila za pripravo
Artičoka skuhamo v slani vodi, do mehkega.
Kuhana artičoka precedimo in ohladimo.
Naložimo na servirni krožnik in prelijemo z olivnim oljem.
Posolimo in popopramo. Okrasimo s paradižnikom in
ponudimo s kanapeji, obloženimi kruhki ali poljubnimi krekerji.
Artičokine liste namakamo v olivno olje in jemo njihovo meso.
Liste odvržemo, najokusnejši del artičoka se skriva v srčku, do
katerega pridemo nazadnje...
Pa dober tek!