Moja kuhinja:

Čili fižol z jalapenjos paprikami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos čebula
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 ščepec soli
  • 500 g fižola
  • 250 g nasekljanega paradižnika
  • 1 čajna žlica zmletega čilija
  • 1 ščepec bazilike
  • 5 dag jalapenjos paprike
  • 1 dcl pasiranega paradižnika
  • 1 jedilna žlica mlete rdeče paprike

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3112

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 613

Navodila za pripravo

Fižol čez noč namočimo v litru vode. Naslednji dan vodo odlijemo, dolijemo svežo, solimo, dodamo poper v zrnju in lovorov list. Kuhamo od pol ure do ene ure odvisno od fižola. Vmes poskusimo, kdaj je dovolj kuhan.
Drobno nasekljano čebulo popražimo na olivnem olju, dodamo nasekljan paradižnik, sol, baziliko, pasiran paradižnik, rdečo popriko in čili. Po nekaj minutah dodamo še poloovico kuhanega fižola in kuhamo 10 min. S paličnim mešalnikom zmes dobro zmiksamo, dodamo preostali fižol in kuhamo še 5 min.
Serviramo in dodamo še na rezine narezane paprike jalapenjos.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev