Cvetačina musaka
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- ščepec soli in popra
- 1 jajce
- 3 žlice smetane
- 1 pest sira
- 3 žlice mleka
- 1 pest cvetače
- 1 večji krompir
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2133 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 624 |
Navodila za pripravo
Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Krompir olupimo in narežemo na drobne kolobarje. Skodelico namastimo in najprej naložimo plast krompirja, nato dodamo plast narezane cvetače. Postopek ponovimo. Na vrh dodamo plast krompirja. Vse skupaj prelijemo s prelivom narejenim iz jajc, mleka, smetane, soli in popra. Po potrebi dolijemo še malo mleka če preliv ni nalit do konca posodice. Na vrh potresemo sir in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 40 minut.
Dober tek!