Moja kuhinja:

Fižol s kranjsko klobaso v pečici



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos peteršilj
  • 1 sol
  • 2 kos česna
  • 1 dcl belega vina
  • 800 g kuhanega fižola
  • 1-2 dcl pelatov
  • 2 kos čebule
  • 2 jedilna žlica sladke paprike ali pol sladke in pol ostre
  • 1 čajna žlica VEGETE
  • 1 kos lovorjevega lista
  • 1 kos šatraj
  • 1 sveže mleti poper
  • 1 jedilna žlica paradižnikovega koncentrata
  • 2 kos kranjske klobase
  • 2 jedilna žlica olivnega olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2559

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 620

Navodila za pripravo

Kranjsko klobaso nareži na kolobarje in jo na ponvi prepraži, da bo lepo zapečena. Nato ponev odstrani na stran.
Na olivnem olju prepraži čebulo, da lepo zarumeni. Nato dodaj sesekljan česen, samo toliko, da zadiši. Dodaj kuhan fižol ter dolij vino. Premešaj in počakaj, da se vino lepo pokuha. Nato potresi vegeto (lahko jo tudi izpustiš), dodaj sol, sveže mleti poper, papriko, peteršilj, šatraj, lovorjev list in žlico paradižnikovega koncentrata. Vse skupaj zalij s pelati ter duši dobrih deset minut.
Ko je fižol dovolj gost, vse skupaj zlij v prej namazano ognjevarno posodo ter na vrh razporedi narezano in popečeno klobaso.
Vse skupaj daj v prej ogreto pečico (200 stopinj) in peci dobrih 30 minut. Po približno 15min potisni oz premešaj klobaso v fižol tako, da je v celoti prekrita s fižolom in do konca speci.

Jed lahko postrežemo kot samostojno glavo jed s kosom dobrega domačega kruha ali pa kot prilogo k mesu iz žara, če seveda izpustite kranjsko klobaso :)

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev