Gratiniran stročji fižol
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Andreja Pucelj
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 jedilna žlica kisle smetane
- 1 jajce
- 2 jedilna žlica mleka
- 1 ščepec soli in popra
- 500 g stročjega fižola
- 1 pest naribanega sira
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 7341 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 771 |
Navodila za pripravo
Fižol damo v vrelo osoljeno vodo in kuhamo okoli 15 minut.
V manjšem krožniku zamešamo skupaj jajce, kislo smetano, mleko in sir, vse skupaj seveda solimo in popramo.
V pekač naložimo kuham fižol, smetanovo-sirovo zmes pa prelijemo čez celo površino. Pečemo 20 minut na 200 stopinj.