Moja kuhinja:

Gratinirane ajdove palačinke, polnjene s šampinjoni in papriko



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 4

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Palačinke

  • 4 jedilna žlica ajdove moke
  • 12 jedilna žlica bele moke
  • 5 dcl mleka
  • 0,5 dcl olja za pečenje
  • 1 ščepec soli
  • 3 jajca

Nadev

  • 250 g šampinjonov
  • 1 paprika
  • 1 ščepec soli, popra
  • 0,5 dcl olja za pečenje
  • 0,5 čebule

Preliv

  • 4 jedilna žlica kisle smetane
  • 1 jajce
  • 100 g sira
  • 1 vejica peteršilja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 21665

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1108

Navodila za pripravo

Iz sestavin za palačinke spečemo palačinke. V ponvi segrejemo olje in prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo na lističe narezane sveže šampinjone in na kocke narezano papriko. Solimo in popramo. Pražimo tako dolgo, da šampinjoni ter paprika lepo ovenejo in se pričnejo peči. Z nadevom nadevamo palačinke in jih zavijemo ter položimo na pekač. V posodi zmešamo drobno nariban sir, kislo smetano in jajce. Prelijemo palačinke in posujemo s sesekljanim peteršiljem. Spečemo v prej ogreti pečici na 200 stopinj, cca 20 minut oziroma tako dolgo, da se skorjica na vrhu lepo zapeče.

kisla smetana , šampinjoni , palačinke , ajdova moka




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev