Gratinirane ajdove palačinke, polnjene s šampinjoni in papriko
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tamara Habjanič
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 4
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Palačinke
- 4 jedilna žlica ajdove moke
- 12 jedilna žlica bele moke
- 5 dcl mleka
- 0,5 dcl olja za pečenje
- 1 ščepec soli
- 3 jajca
Nadev
- 250 g šampinjonov
- 1 paprika
- 1 ščepec soli, popra
- 0,5 dcl olja za pečenje
- 0,5 čebule
Preliv
- 4 jedilna žlica kisle smetane
- 1 jajce
- 100 g sira
- 1 vejica peteršilja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 21665 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1108 |
Navodila za pripravo
Iz sestavin za palačinke spečemo palačinke. V ponvi segrejemo olje in prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo na lističe narezane sveže šampinjone in na kocke narezano papriko. Solimo in popramo. Pražimo tako dolgo, da šampinjoni ter paprika lepo ovenejo in se pričnejo peči. Z nadevom nadevamo palačinke in jih zavijemo ter položimo na pekač. V posodi zmešamo drobno nariban sir, kislo smetano in jajce. Prelijemo palačinke in posujemo s sesekljanim peteršiljem. Spečemo v prej ogreti pečici na 200 stopinj, cca 20 minut oziroma tako dolgo, da se skorjica na vrhu lepo zapeče.