Moja kuhinja:

Gratinirane ajdove palačinke, polnjene z zelenjavo in semeni



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 4

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Zmes za palačinke

  • 4 jedilna žlica ajdove moke
  • 12 jedilna žlica bele moke
  • 1 ščepec soli
  • 5 dcl mleka
  • 0,5 dcl olja za pečenje
  • 3 jajca

Nadev

  • 0,5 kg mešane zelenjave (korenček, brokoli, cvetača, krompir...)
  • 1 jajce
  • 1 sol, poper po okusu
  • 150 g sira
  • 4 dcl kisle smetane
  • 1 jedilna žlica semen za kruh (bučna, sončična, sezam,...)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6701

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 555

Navodila za pripravo

Iz sestavin za palačinke spečemo ajdove palačinke. Skuhamo zelenjavo, jo odcedimo in malo ohladimo. V posodi zmešamo kislo smetano, jajce, drobno riban sir, sol in poper. Polovico zmesi damo h kuhani zelenjavi, dodamo semena in premešamo. Z nadevom nadevamo palačinke, jih zavijemo in polagamo v pekač, tesno eno ob drugo. Palačinke premažemo s preostalo polovico zmesi iz kisle smetane in pekač damo v ogreto pečico na 180 stopinj. Pečemo približno pol ure, da se premaz na vrhu zlato zapeče. Zadnjo minuto lahko za zlato barvo na vrhu vklopimo ventilator.

jajce , kisla smetana , palačinke , semena , ajdova moka




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev