Moja kuhinja:

Humus


Humus
Humus
Humus
Humus

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 500 g (kaljene) kuhane čičerike
  • 50 ml vode (v kateri se je kuhala čičerika)
  • 2 jedilna žlica oljčnega olja
  • 2 čajna žlica tahini paste (če nimate, lahko nadomestite s praženimi sezamovimi semeni)
  • malo popra
  • 3 stroke česna

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2778

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 429

Navodila za pripravo

Čičeriko lahko pred kuhanjem kalite*, zaradi večje hranilne vrednosti in boljšega okusa, ni pa potrebno. Vsekakor jo pred kuhanjem čez noč namočite. Skuhano čičeriko ohladite in ji dodate ostale sestavine ter s paličnim mešalnikom zmiksate, da nastane pašteti podobna masa.
Humus lahko hranite v hladilniku vsaj en teden, je pa zelo okusen namaz za kruh ali omaka zraven različnih "party" prigrizkov.
Dober tek!

*Kaljenje čičerike: za osem ur jo namočite v vodo. Nato vodo odcedite in čičeriko splahnete s svežo vodo 2x na dan dokler niso vidni približno pol centimetra dolgi kalčki.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev