Kisla repa z matevžem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Jurij Mlakar
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 ščepec soli
- 1 jedilna žlica masla
- 2 jedilna žlica kisle smetane
- 30 dag krompirja
- 1 ščepec popra
- 1 dcl jušne osnove ali vode
- 30 dag fižola
- 50 dag kisle repe
- 2 ščepec lovorov list
- 1 ščepec celega popra
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5548 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 760 |
Navodila za pripravo
Fižol čez noč namočimo v litru vode. Naslednji dan vodo odlijemo, dolijemo svežo, solimo, dodamo poper v zrnju in lovorov list. Kuhamo od pol ure do ene ure odvisno od fižola. Vmes poskusimo, kdaj je dovolj kuhan.
Krompir olupimo, narežemo na kocke, skuhamo, odlijemo vodo in mu dodamo odlit fižol. Dodamo sol, poper,stopljeno maslo in vse skupaj pretlačimo,lahko s paličnim mešalnikom.
Kislo repo operemo, damo na vroče maslo, mast ali olje, dodamo sol, lovorov list, jušno osnovo in dušimo 20 min, oziroma, dokler ni zmehčana. Ko je že zdušena, dodamo kislo smetano,na hitro premešamo in serviramo na krožnik skupaj z matevžem.