Moja kuhinja:

Kisla repa z matevžem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 1 jedilna žlica masla
  • 2 jedilna žlica kisle smetane
  • 30 dag krompirja
  • 1 ščepec popra
  • 1 dcl jušne osnove ali vode
  • 30 dag fižola
  • 50 dag kisle repe
  • 2 ščepec lovorov list
  • 1 ščepec celega popra

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5548

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 760

Navodila za pripravo

Fižol čez noč namočimo v litru vode. Naslednji dan vodo odlijemo, dolijemo svežo, solimo, dodamo poper v zrnju in lovorov list. Kuhamo od pol ure do ene ure odvisno od fižola. Vmes poskusimo, kdaj je dovolj kuhan.
Krompir olupimo, narežemo na kocke, skuhamo, odlijemo vodo in mu dodamo odlit fižol. Dodamo sol, poper,stopljeno maslo in vse skupaj pretlačimo,lahko s paličnim mešalnikom.
Kislo repo operemo, damo na vroče maslo, mast ali olje, dodamo sol, lovorov list, jušno osnovo in dušimo 20 min, oziroma, dokler ni zmehčana. Ko je že zdušena, dodamo kislo smetano,na hitro premešamo in serviramo na krožnik skupaj z matevžem.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev