Kisle kumarice
brez glutena
vegetarianska jed
veganska jed
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Anica Turk
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
sestavine
- 10 kg kumaric
- 60 dcl vode
- 30 dcl kisa za vlaganje (10%)
- 25 dag soli
- 25 dag sladkorja
- cel poper, koper, lovorovi listi
- po želji tudi list od grozdja in šalotka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4175 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 896 |
Navodila za pripravo
Kumarice očistimo in operemo. Vodo, kis, sladkor in sol prevremo. Osušene kumarice damo v skledo in polijemo z vrelo tekočino. Pustimo stati 3-4 ure, nato kumarice naložimo v predhodno ogrete kozarce (v pečici, na 100 stopinj). Kis ponovno prevremo in vročega polijemo v kozarce. Takoj zapremo z razkuženimi pokrovčki in zavijemo v odejo. Pustimo nekaj dni, da se ohladijo.
Navodila za pripravo
Kumarice očistimo in operemo. Vodo, kis, sladkor in sol prevremo. Osušene ku