Koleraba s krompirjem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: špela debevc
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - olje
- - krompir
- - sol
- - poper
- - moka
- - moka ( toliko, kolikor tehta 6 jajc )
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 13574 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 943 |
Navodila za pripravo
Kolerabo olupimo in narežemo na tanke lističe ter jo skuhamo v slani vodi. Lahko uporabimo tudi zamrznjeno.
Krompir olupimo ter ga narežemo na tanke kolobarje. Dodamo ga že k mehki kolerabi. Pustimo kuhati do mehkega. Če je premalo tekočini prilijemo vodo, toliko da prekrije krompir. V ponvi na olju prepražimo moko ter zlijemo k kuhanei kolerabi in krompirju. Dobro premešamo ter pustimo vreti še 10 minut. Popramo ter dosolimo po potrebi.
Ponudimo lahko s koščki kuhane govedine.
DOBER TEK!