Moja kuhinja:

Koruzni žganci



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 10 dcl VODE
  • 3 ščepec soli
  • 1/4 kg koruzne moke
  • 2 jedilna žlica ocvirkove masti

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 9752

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 566

Navodila za pripravo

Vodo zavremo, osolimo, stresemo moko na kupček, ter ne mešamo. Z ročajem kuhalnice naredimo na sredino luknjo. Vre naj 20min. Po tem času odlijemo tekočino v posodico. Z Vilicami zdrobimo in po potrebi zlijemo odlito vodo nazaj. Postrežemo z ocvirki, mlekom, oz s čemer nam najbolj paše.
Enako lahko naredimo tudi ajdove žgance, samo uporabimo namesto koruzne ajdovo moko.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev