Moja kuhinja:

Marinirani ocvrti bučni krhlji



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 3

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine za bučne krhlje

  • 1 velika podolgovata buča (svetlo zelena)
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 ščepec črnega in kajenskega popra
  • 1 čajna žlica mlete papike
  • 1 čajna žlica curry-a
  • 1 čajna žlica olivnega olja
  • 1 dcl olja za cvrtje
  • 2 rezine koruznega kruha

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2935

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 818

Navodila za pripravo bučnih krhljev

Bučo olupimo in jo prerežemo na pol, izdolbemo semena in narežemo na krhlje. Damo jih v posodo in dodamo začimbe ter olivno olje, premešamo in pustimo nekaj časa stati (20 min). Pripravimo ponev v katero damo olje za cvrtje, olje mora pokrivati dno ponve. Ko je olje vroče dodamo marinirane krhlje in jih cvremo 7 minut, malo jih tudi obrnemo, premešamo. Ne smemo jih cvreti predolgo, ker želimo da so hrustljavi.

Ocvrte krhlje ponudimo z koruznim kruhom, lahko za zajtrk ali lahko kosilo.

Dober tek!

buča




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev