Marinirani ocvrti bučni krhlji
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: damjana zgonec
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 3
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Sestavine za bučne krhlje
- 1 velika podolgovata buča (svetlo zelena)
- 1 čajna žlica soli
- 1 ščepec črnega in kajenskega popra
- 1 čajna žlica mlete papike
- 1 čajna žlica curry-a
- 1 čajna žlica olivnega olja
- 1 dcl olja za cvrtje
- 2 rezine koruznega kruha
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2935 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 818 |
Navodila za pripravo bučnih krhljev
Bučo olupimo in jo prerežemo na pol, izdolbemo semena in narežemo na krhlje. Damo jih v posodo in dodamo začimbe ter olivno olje, premešamo in pustimo nekaj časa stati (20 min). Pripravimo ponev v katero damo olje za cvrtje, olje mora pokrivati dno ponve. Ko je olje vroče dodamo marinirane krhlje in jih cvremo 7 minut, malo jih tudi obrnemo, premešamo. Ne smemo jih cvreti predolgo, ker želimo da so hrustljavi.
Ocvrte krhlje ponudimo z koruznim kruhom, lahko za zajtrk ali lahko kosilo.
Dober tek!