Moja kuhinja:

Matevž z ajdovo kašo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 ščepec soli
  • 50 g masla
  • 300 g krompirja
  • 1 ščepec popra
  • 1 kos čebule
  • 200 g ajdove kaše
  • 300 g fižola
  • 1 ščepec bazilike
  • 2 dcl pasiranega paradižnika
  • 5 dag sira za ribanje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2028

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 576

Navodila za pripravo

Fižol čez noč namočimo v litru vode. Naslednji dan vodo odlijemo, dolijemo svežo, solimo, dodamo poper v zrnju in lovorov list. Kuhamo od pol ure do ene ure odvisno od fižola. Vmes poskusimo, kdaj je dovolj kuhan.
Krompir olupimo, narežemo na kocke, skuhamo, odlijemo vodo in mu dodamo odlit fižol. Dodamo sol, poper,stopljeno maslo in vse skupaj pretlačimo,lahko s paličnim mešalnikom.
Drobno nasekljano čebulo popražimo na olivnem olju in dodamo ajdovo kašo, ki jo najprej rahlo popražimo na olju, potem pa zalijemo z decilitrom jušne osnove, solimo, popramo in dodamo začimbe. Jušno osnovo ali vodo dodajamo postopoma, kot se ajdova kaša kuha. Ajdovo kašo dušimo cca 15 min oziroma tako dolgo, da je skoraj do konca zdušena. Dodamo pasiran paradižnik, vse skupaj prevremo in odstavimo.
Serviramo matevža in ajdovo kašo, ki jo potresemo z naribanim sirom





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev