Moja kuhinja:

omleta s skuto


omleta s skuto
omleta s skuto
omleta s skuto
omleta s skuto

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 kos mlada čebula
  • 300 g skuta
  • 1-2 ščepec soli
  • 1 ščepec poper
  • 150 g dimljen sir

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2725

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 629

Navodila za pripravo

Mlado čebulo z zelenjem vred narežemo na tanka kolesca in jo prepražimo na olivnem olju - toliko da ovene in postekleni (ne sme porjaveti), dodamo sesekljan česen in sesekljan svež peteršilj, solimo in popramo po okusu, dodamo skuto in dimljen sir, ki ga lahko narežemo na kockice ali pa ga naribamo. Odstavimo, ko se sir malo razstopi.

V drugi posodi razžvrkljamo jajca, dodamo malo mleka in soli po okusu in 2-3 žlice moke (toliko, da je zmes še vedno tekoča, vendar pa je zaradi moke manjša možnost, da razpade med pečenjem in obračanjem). Iz jajčne mešanice spečemo omlete, jih damo na krožnik, posipamo z nadevom in skute in čebule in prepognemo. Najboljše so vroče oz. tople. Postrežemo z zeleno solato.

Če so nam všeč jedi z meto, jo lahko tudi tukaj dodamo, ali pa zamenjamo s peteršiljem. V poštev lahko pride tudi mešanica indijskih začimb.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev