Moja kuhinja:

Paradižnikova mezga s papriko


Paradižnikova mezga s papriko
Paradižnikova mezga s papriko
Paradižnikova mezga s papriko
Paradižnikova mezga s papriko

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Omaka

  • 0,5 kg paradižnika
  • 1 jedilna žlica soli
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 2 kos paprike
  • 1 kos čebule
  • 3 jedilna žlica olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8409

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 605

Navodila za pripravo

V vsak paradižnik na dnu zarežemo križec, damo v vodo in pustimo da zavre. Nato ga olupimo in spasiramo. Kuhamo ga približno eno uro, da postane popolnoma mehak. Čebulo nasekljamo in jo prepražimo. Prav tako narežemo papriko in jo prepražimo na čebuli. Ko je paradižnikova mezga kuhana, ji dodamo papriko s čebulo. Vse skupaj lepo posolimo in dodamo še sladkor. Vročo mezgo vlijemo v sterilizirane kozarce. Kozarce pokrijemo s krpo, da se ohladijo.

Chefov nasvet:

Mezga mora biti dovolj slana, saj dlje zdrži vloženo v kozarcu. S sladkorjem pa nevtraliziramo kislost in je okus boljši.

paradižnik , paprika , čebula , paradižnikova mezga




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev