Moja kuhinja:

Paradižnikova omaka



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 6 - 8 zrelih paradižnikov
  • 1/2 žličke rdeče paprike
  • 1 žličko soli
  • 1/2 žličke popra
  • 2 žlički sveže bazilike
  • 2 žlički svežega origana
  • 1 nageljnovo žbico ter 1 strok česna, katera zmeljemo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2154

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 631

Navodila za pripravo

Previdno položimo paradižnik v vrelo vodo za 20 sekund.
Potem jih položimo z žličko v ledeno vodo ki smo ji pred tem dodali led.
Ko se dovolj ohladijo in so primerni za nadaljnje delo jih previdno olupimo z nožem in jim odstranimo kožo.
Prerežemo paradižnik po dolgem in mu odstranimo koščice.
Paradižnik grobo sesekljamo, lahko z roko ali pa z strojem za sekljanje ter nato dodamo to omako vključno z ostalimi sestavinami v ponev za kuhanje.
Omako nato kuhamo 30 minut nad nizko toploto, ter jo občasno premešamo.
Tako omako lahko shranjujemo v hladilniku teden ali dva in dalj časa v zamrzovalniku!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev