Moja kuhinja:

Pečen krompir z vijolično čebulo in rožmarinom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4-5 srednje velikih krompirjev
  • 1 vijolična čebula
  • dober ščep soli in popra
  • 4 žlice sončničnega olja
  • dober ščep rožmarina

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1740

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 483

Navodila za pripravo

Krompir olupimo, umijemo in narežemo na četrtine. Položimo ga posodo, ter ga zalijemo z vodo in solimo. Kuhamo ga 10-15 minut in ga nato odcedimo.
Medtem ko ga kuhamo, na drobne koščke narežemo čebulo. V ponvi segrejemo olje in mu dodamo narezano čebulo. Čebulo pražimo dokler se lepo ne spusti, nato jo solimo, popopramo in čisto malo posladkamo.
Pekač obložimo s peki papirjem (ter si tako olajšamo kasnejše pomivanje pekača), ter po njem potresemo popečeno čebulo in ji dodamo rožmarin. V vse to stresemo odcejen krompir in vse dobro premešamo. Pekač položimo v segreto pečico na 220 za 40-45 minut. Po kakšnih 20 minutah ga malce premešajte.
Zraven se odlično priležejo razne omake s piščančjim mesom, ali pa kar naravni puranji zrezki, ter kakšna solata.

DOBER TEK





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev