Moja kuhinja:

Pečen sir s sirovo omako



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 ščepec soli
  • 30 dag mešane zelenjave
  • 5 dag masla
  • 2 jedilna žlica kisle smetane
  • 1 ščepec popra
  • 10 dag gorgonzole
  • 10 dag topljenega sira
  • 20 dag Sir za žar
  • 2 jedilna žlica gorčice z gorčičnimi zrni
  • 1 ščepec mešanice mediteranskih začimb

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3010

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 552

Navodila za pripravo

Za 2 osebi.
V kozico damo kislo smetano, topljeni sir, gorgonzolo, solimo in popramo. Kuhamo tako dolgo, da se sir stopi, če je omaka pregosta dodamo malo mleka ali smetane.
Kuhano svežo zelenjavo narežemo na kockice (lahko uporabimo tudi zmrznjeno zelenjavo) in jo do konca zdušimo na maslu. Dodamo še sol in mešanico mediteranskih začimb.
Sir za žar solimo, popramo in ga namažemo z gorčico z gorčičnimi zrni in popečemo z obeh strani na vročem olivnem olju.
Pečen sir gratiniramo s sirovo omako in priložimo masleno zelenjavo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev