Moja kuhinja:

Pečeni marinirani šparglji s poplpetki z ovsenimi kosmiči



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo olja za pečenje
  • malo svežega peteršilja
  • malo sojine omake
  • 1 dl vode
  • nekaj češnjevih paradižnikov
  • 100 g špargljev
  • 1 redkvico
  • 120 g mešanice žitnih kosmičev z zelenjavo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1848

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 554

Navodila za pripravo

Šparglje mariniramo s sojino omako, v kateri jih pustimo stati 10 minut, da se prepojijo sojinega okusa.

Medtem pripravimo maso za ovsene polpetke. Mešanico ovsenih žitnih kosmičev z zelenjavo stresemo v posodo in jo prelijemo z 1 dl vode. Premešamo in pustimo stati 10 minut, da se sestavine prepojijo.

Medtem si lahko pripravimo redkvice, ki jih dobro oprane prerežemo, operemo in posušimo peteršilj in paradižnike.

Po desetih minutah ogrejemo ponev z oljem in vanjo nadevamo marinirane šparglje in polpetke, ki smo jih oblikovali iz ovsenih kosmičev. Oboje skupaj na vroči maščobi hrustljavo zapečemo. Najprej odstranimo šparglje in jih nadevamo desertne krožnike, medtem ko polpetke še malce zapečemo. Potem vse skupaj naložimo na servirne krožnike, ki jih okrasimo s peteršiljem, paradižniki in redkvicami, skratka s kombinacijo, ki je privlačna na pogled kot na okus.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev