Pečeni marinirani šparglji s poplpetki z ovsenimi kosmiči
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malo olja za pečenje
- malo svežega peteršilja
- malo sojine omake
- 1 dl vode
- nekaj češnjevih paradižnikov
- 100 g špargljev
- 1 redkvico
- 120 g mešanice žitnih kosmičev z zelenjavo
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2048 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 655 |
Navodila za pripravo
Šparglje mariniramo s sojino omako, v kateri jih pustimo stati 10 minut, da se prepojijo sojinega okusa.
Medtem pripravimo maso za ovsene polpetke. Mešanico ovsenih žitnih kosmičev z zelenjavo stresemo v posodo in jo prelijemo z 1 dl vode. Premešamo in pustimo stati 10 minut, da se sestavine prepojijo.
Medtem si lahko pripravimo redkvice, ki jih dobro oprane prerežemo, operemo in posušimo peteršilj in paradižnike.
Po desetih minutah ogrejemo ponev z oljem in vanjo nadevamo marinirane šparglje in polpetke, ki smo jih oblikovali iz ovsenih kosmičev. Oboje skupaj na vroči maščobi hrustljavo zapečemo. Najprej odstranimo šparglje in jih nadevamo desertne krožnike, medtem ko polpetke še malce zapečemo. Potem vse skupaj naložimo na servirne krožnike, ki jih okrasimo s peteršiljem, paradižniki in redkvicami, skratka s kombinacijo, ki je privlačna na pogled kot na okus.
Pa dober tek!