Moja kuhinja:

Pečeni ohrovtovi zvitki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 svežih šampinjonov
  • 1 jajce
  • 1/2 čebule
  • 30 g masla
  • sol,poper
  • 12 listov kodrastega ohrovta
  • 10 cm pora

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4413

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 538

Navodila za pripravo

V loncu zavremo vodo in 2 minuti blanširamo ohrovtove liste, katerim smo stanjšali debelo listno žilo. Liste odcedimo. Maslo raztopimo v voku ali ponvi in dodamo očiščene in sesekljane šampinjone, na kolesca narezan por, 2 narezana lista blanširanega ohrovta in sesekljano čebulo. Zelenjavo popražimo, tako da je precej mehka. Ohladimo. Jajce dobro zmešamo z metlico in vmešamo v ohlajeno popraženo zelenjavo. Mešanico solimo in popramo. Liste napolnimo z mešanico in zvijemo kot sarmice (lahko si pomagamo z zobotrebcem) ali pa na sredino lista nadevamo žlico nadeva, zapremo kupček z vseh strani, obrnemo in dobro pritisnemo. Zvitke damo v naoljen vok ali ponev in jih 5 minut pokrite dušimo, nato še zlato zapečemo. Zvitke lahko jemo kot samostojno jed ali prilogo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev