Moja kuhinja:

Popečena zelena



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica olja
  • 1 gomolj gomoljne zelene
  • 2 čajna žlica čemaževega pireja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2324

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 684

Navodila za pripravo

Gomolj gomoljne zelene olupimo in narežemo na rezine. Rezine popečemo na ponvi na katero smo dali žličko olja.
Zraven lahko ponudimo tudi na palčke narezano surovo gomoljno zeleno.
Zelena je že slana, tako, da je ni potrebno soliti, če želite pa lahko.
Pečena pa tudi surova zelena imata popolnoma drugačen okus od kuhane, saj kuhana je zelo močna, pečena pa blaga.
Pri zeleni se lahko uporablja vse dele rastline.
Zeleno se lahko uporablja namesto mesa ali krompirja.
Čemažev pire se naredi tako, da se liste čemaža nareže na drobno in zmeša z olivnim oljem ter soli.
(Vse o zeleni povzeto iz knjige Ščepec rešitve)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev