Moja kuhinja:

Praženo zelje na kuskusu



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos čebula
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 ščepec popra, vegete, mlete paprike
  • 1/5 kg zeljnate glave
  • 4 jedilna žlica kuskusa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2813

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 791

Navodila za pripravo

Najprej v voku prepražimo malo čebule na olju. Ko se skoraj zlato rumena dodamo na trakce narezano zelje. Solimo, vegetamo, popramo (lahko dodamo še kakšno začimbo - po želji). Pokrijemo in dušimo kakšnih 20 minut (če je prijema voka, zalijemo z 2 dcl vode) - pokuhamo dokler ni zelje brez tekočine. V vrelo vodo damo malo soli in 4 žlice kuskusa - pol minute mešamo na ognju in odstavimo in pokrijemo posodo,ker kuskus nabrekne (kakšnih 5 minut).
Na krožnik damo najprej kuskus gor pa tenstano zelje, ki ga dekoriramo z trakovi korenčka.

Pa dober tek!!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev