Praženo zelje na kuskusu
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: damjana zgonec
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos čebula
- 1 jedilna žlica olja
- 1 čajna žlica soli
- 1 ščepec popra, vegete, mlete paprike
- 1/5 kg zeljnate glave
- 4 jedilna žlica kuskusa
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2813 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 791 |
Navodila za pripravo
Najprej v voku prepražimo malo čebule na olju. Ko se skoraj zlato rumena dodamo na trakce narezano zelje. Solimo, vegetamo, popramo (lahko dodamo še kakšno začimbo - po želji). Pokrijemo in dušimo kakšnih 20 minut (če je prijema voka, zalijemo z 2 dcl vode) - pokuhamo dokler ni zelje brez tekočine. V vrelo vodo damo malo soli in 4 žlice kuskusa - pol minute mešamo na ognju in odstavimo in pokrijemo posodo,ker kuskus nabrekne (kakšnih 5 minut).
Na krožnik damo najprej kuskus gor pa tenstano zelje, ki ga dekoriramo z trakovi korenčka.
Pa dober tek!!