Moja kuhinja:

"pečena" solata



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 balzamični kis
  • 1 sol
  • 40 g zelena gomolj
  • 1 poper
  • 90 g zelje
  • 90 g kuhan ješprenj

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1935

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 540

Poglej video

Navodila za pripravo

Jed je za 1-2 osebi.

Zelje narežemo na kocke (glej video!). Na ponev damo žlico olivnega olja in zelje. Dobro premešamo. Po 2 minutah dodamo kuhan ješprenj. Solimo in popramo. Pečemo 3 minute. Vmes večkrat premešamo. Zelje z ješprenjem ohladimo.

Vmes natrgamo liste endivije in jih dobro operemo.
V skledo z endivijo damo pečeno zelje in pokapljamo z balzamičnim kisom. Solit nam ni potrebno, saj smo že dovolj solili zelje. Tudi olja več ne dodajamo.

Ponudimo s kosom kruha.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev