Ratatouille
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Polona Trbojević
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos jajčevec
- 2 kos korenčka
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 1 kos velika rdeča paprika
- 1 kos velika bučka
- 1/2 kos limone
- 1/2 čajna žlica zelene
- 1 čajna žlica blazilike
- 4 kos paradižnika
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3025 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 847 |
Navodila za pripravo
Na koščke narežemo jajčevec, posolimo in damo sok polovice limone in pustimo dokler ne izloči vode.
Drugo zelenjavo narežemo na kocke razen korenja na trakce. V segreto posodo z oljem prepražimo zelenjavo razen jajčevcev da se še malo popeče. Damo iz posode nato damo v isto posodo ožete jajčevce in da se popečejo in jih tudi damo k preostali zelenjavi. Nato v isto posodo damo paradižnike, ki smo jih prej pokuhali,da odstranimo lupino. Pražimo dokler se paradižnik ne razpusti in dodamo začimbe. Nato sesekljamo s paličnim mešalnikom. Posolimo po okusu in notri stresemo vso popečeno zelenjavo, Pustimo še kuhati 5 min in jed je gotova.
Priloga: Zraven lahko ponudimo testenine ali riž. Lahko pa damo tudi v tortilijo, povrhu damo pa nariban sir in omako (kisla smetana in kečap).