Moja kuhinja:

Ratatouille



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos jajčevec
  • 2 kos korenčka
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 kos velika rdeča paprika
  • 1 kos velika bučka
  • 1/2 kos limone
  • 1/2 čajna žlica zelene
  • 1 čajna žlica blazilike
  • 4 kos paradižnika

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3025

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 847

Navodila za pripravo

Na koščke narežemo jajčevec, posolimo in damo sok polovice limone in pustimo dokler ne izloči vode.
Drugo zelenjavo narežemo na kocke razen korenja na trakce. V segreto posodo z oljem prepražimo zelenjavo razen jajčevcev da se še malo popeče. Damo iz posode nato damo v isto posodo ožete jajčevce in da se popečejo in jih tudi damo k preostali zelenjavi. Nato v isto posodo damo paradižnike, ki smo jih prej pokuhali,da odstranimo lupino. Pražimo dokler se paradižnik ne razpusti in dodamo začimbe. Nato sesekljamo s paličnim mešalnikom. Posolimo po okusu in notri stresemo vso popečeno zelenjavo, Pustimo še kuhati 5 min in jed je gotova.

Priloga: Zraven lahko ponudimo testenine ali riž. Lahko pa damo tudi v tortilijo, povrhu damo pa nariban sir in omako (kisla smetana in kečap).





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev