Moja kuhinja:

Ravioli z bučno-sirovim nadevom in majonezno omako z dimljen


Ravioli z bučno-sirovim nadevom in majonezno omako z dimljen
Ravioli z bučno-sirovim nadevom in majonezno omako z dimljen
Ravioli z bučno-sirovim nadevom in majonezno omako z dimljen
Ravioli z bučno-sirovim nadevom in majonezno omako z dimljen

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 40 dag moke
  • 1/4 čajna žlica soli
  • 1 kos buče DELICA
  • 1 kos ovčji sir
  • 1 ščepec popra
  • 2 rumenjaka
  • 2 jedilna žlica limoninega soka
  • 3 dcl oljčnega olja
  • 1 kos dimljena postrv

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2190

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 564

Navodila za pripravo

Bučke operemo, prerežemo na polovico, jim odstranimo seme, narežemo na četrtine ter jih damo na pekač, obložen s peki papirjem. Rahlo jih posolimo ter pokapljamo z oljčnim oljem. Pečemo v prej segreti pečici na 180°C cca 20-30 min.

Ohlajene zmiksamo skupaj z ovčjim sirom, dosolimo in popramo po okusu. Če je krema preredka, dodamo malo suho praženih belih drobtin. Iz kreme oblikujemo za lešnik velike kroglice (paziti moramo, da bo krema dobolj kompaktna, sicer bomo kroglice težko delali).

Spočito testo razvaljamo v trakove (širino prilagodimo željeni velikosti raviola) ter nanje polagamo narejene kroglice v razmaku 3-4 cm (oz. odvisno od velikosti raviola) ter čeznje pokrijemo drugo plast testa. Z modelčkom izrežemo raviole ter jih skuhamo v rahlo osoljenem kropu. Ponudimo sveže z majonezno omako z dimljeno postrvijo.ž

Majonezo naredimo na klasičen način, tj. rumenjake zmešamo z gorčico, limoninim sokom, solimo in popramo. Nato med mešanjem počasi dolivamo olje. Mešamo toliko časa, da majoneza postane čvrsta.

Dimljeno postrv očistimo (odstranimo kožo in kosti), jo zmiksamo v gladko pasto ter previdno vmešamo v majonezo (da okus ne bo premočen)

Dimljeno postrv lahko nadomestimo s prekajenim lososom ali dimljenim govejim jezikom (ki ga prej skuhamo in ohladimo).





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev