Repa s hrenovkami in smetano
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 lovorjeva lista
- malo soli
- 1 žličko moke
- 1/2 kg kisle repe
- 1 par hrenovk
- malo smetane za kuhanje
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2588 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 656 |
Navodila za pripravo
V vodo damo kuhati repo, ki jo prej speremo pod vodo, če je ta prekisla. Dodamo lovorjeva lista in kuhamo okoli 1 ure, oziroma toliko časa, dokler repa ni povsem mehka.
Okoli pol ure pred koncem kuhanja repo zablodimo z moko. V kozarček dodamo malo moke in vode in vlijemo v repo. Potem dodamo še malo smetane za kuhanje.
Predn je repa gotova, dodamo narezane hrenovke, ki smo jih skuhali posebej. Narezane hrenovke dodamo k repi, pustimo na ognju še 5 minut, nato repo s hrenovkami nadevamo na servirne krožnike.
Ponudimo takoj, hrenovke vedno pojemo takoj, nikoli jih ne pregrevamo, zato uporabimo tolikšno količino hrenovk, da jih bomo zagotovo pojedli takoj.
Sama repa pa je še bolj okusna, če jemo tudi kasneje.
Pa dober tek!