Moja kuhinja:

Repa s hrenovkami in smetano



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 lovorjeva lista
  • malo soli
  • 1 žličko moke
  • 1/2 kg kisle repe
  • 1 par hrenovk
  • malo smetane za kuhanje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2588

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 656

Navodila za pripravo

V vodo damo kuhati repo, ki jo prej speremo pod vodo, če je ta prekisla. Dodamo lovorjeva lista in kuhamo okoli 1 ure, oziroma toliko časa, dokler repa ni povsem mehka.

Okoli pol ure pred koncem kuhanja repo zablodimo z moko. V kozarček dodamo malo moke in vode in vlijemo v repo. Potem dodamo še malo smetane za kuhanje.

Predn je repa gotova, dodamo narezane hrenovke, ki smo jih skuhali posebej. Narezane hrenovke dodamo k repi, pustimo na ognju še 5 minut, nato repo s hrenovkami nadevamo na servirne krožnike.

Ponudimo takoj, hrenovke vedno pojemo takoj, nikoli jih ne pregrevamo, zato uporabimo tolikšno količino hrenovk, da jih bomo zagotovo pojedli takoj.

Sama repa pa je še bolj okusna, če jemo tudi kasneje.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev