Rižota z zelenjavo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Polona Trbojević
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 skodelica brokoli
- 1 skodelica korenčka
- 1 skodelica cvetače
- 1 čajna žlica vegete oz. po okusu
- 1 čajna žlica mediteranskih začimb oz. po okusu
- 1 skodelica naravnega riža
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3646 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 836 |
Navodila za pripravo
V posodo damo olivno olje dodamo čebulo in jo malo povegetamo oz. solimo ter pražimo na močnem ognju, ko zadiši zalijemo z malo vode ter kuhamo dokler se voda ne spovre ter nastane omaka iz čebule.
Potem dodamo vso ostalo zelenjavo (surovo), ter jo pražimo 5-10 min nato zalijemo z mrzlo vodo toliko da je zelenjava pokrita dodamo mediteranske začimbe še malo vegetamo oz. solimo ter dušimo dokler se voda ne spovre.
Posebej skuhamo riž ter ga na koncu umešemo v zelenjavo.
Trik: korenček narežite na 1/2 cm debele trakove in se bo skuhal v istem času kot druga zelenjava.