Moja kuhinja:

Sarmice z ajdovo kašo in sladkim zeljem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 ščepec soli
  • 5 dag masla
  • 1 jedilna žlica worchesterske omake
  • 2 dcl kisle smetane
  • 1 ščepec popra
  • 2 kos čebule
  • 15 dag ajdove kaše
  • 1 kos glava kislega zelja
  • 1 ščepec mešanice provansalskih zelišč
  • 40 dag svežega zelja
  • 1 ščepec kumine v prahu
  • 3 dcl jušne osnove ali vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3106

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 568

Navodila za pripravo

Obe čebuli na drobno sesekljamo. Polovico čebule popražimo na olivnem olju in dodamo ajdovo kašo, ki jo najprej rahlo popražimo na olju, potem pa zalijemo z decilitrom jušne osnove, solimo, popramo, dodamo začimbe in worchestersko omako. Jušno osnovo ali vodo dodajamo postopoma, kot se ajdova kaša kuha. Ajdovo kašo dušimo cca 15 min oziroma tako dolgo, da je skoraj do konca zdušena. Odstranimo jo in pustimo, da se ohladi.
Liste kislega zelja operemo in previdno izrežemo stržen. Pazimo, da jih ne strgamo. Na sredino damo žlico ajde. Količina je odvisna od velikosti listov. Sarmice zavijemo in pri strani zatlačimo liste v sarme, tako da so kompaktno zavite. Zložimo jih v pekač.
Sveže zelje narežemo na ozke rezine. Na olju in maslu prepražimo preostanek čebule, dodamo narezano zelje, sol, poper, kumino in dušimo cca 20 min, oziroma odvisno od tega kako zdušeno hočemo da je. Sproti zalivamo z jušno osnovo, vendar samo toliko, da ni popolnoma suho. Med tem damo sarmice v pečico in pečemo pri 200 C približno 10 min, oziroma da se rahlo zapečejo.
Serviramo s sladkim zeljem. Sarmice prelijemo s kislo smetano in postrežemo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev