Moja kuhinja:

sirovi štruklji z drobtinami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 sol
  • 200 g moke
  • 150 dag skute
  • 30 dag kisle smetane
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 jajce
  • 1 dcl mlačne vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3250

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 601

Poglej video

Navodila za pripravo

V moko naredimo jamico, dodamo jajce, vodo, žlico olja in sol ter zamesimo mehko testo. Kepo dobro pregnetemo, oblikujemo v kroglo, jo premažemo z oljem in pokrijemo z alu folijo. Počiva naj vsaj 1 uro.
Naredimo nadev: Skuto, rumenjak, kislo smetano in malo soli dobro premešamo. Stepemo beljak do trdega in ga počasi vmešamo v nadev.
Na pomokani površini razvlečemo testo. Premažemo z nadevom in zvijemo. Damo na folijo za živila, ovijemo okoli štruklja in zavijemo folijo ob kotih. Kuhamo v slani vodi 20 minut.

Kuhanega pustimo še malo v foliji in nato odvijemo. Na olju prepražimo drobtine do rjave barve.

Štruklje ponudimo tople z žličko prepraženih drobtin.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev