Smetanova kumaričina omaka s česnom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 stroki česna
- 3 žlice olivnega olja
- 1/2 goveje kocke
- 100 ml smetane za kuhanje
- majhen ščepec sladkorja
- ščepec popra in soli
- 2 srednje veliki kumari
- 1 čž paradižnikovega koncentrata
- 1 čž paprike v prahu
- 1 čž peteršilja
- 2-3 listki bazilike
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3996 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 835 |
Navodila za pripravo
Naprej operemo in olupimo kumare. Pomembno je da jih lupimo od manjše pikice do pike, kjer je bila odtrgana in je večja. Prav tako olupljeno delček poskusimo, da se prepričamo da ni grenka, saj s tem lahko uničite celotno jed. Nato olupimo česen in ga narežemo čimbolj na drobno. Nadaljujemo s kumarami, ter jih narežemo na kocke velikosti približno 0,5-1 cm.
V srednje veliko posodo nalijemo olivno olje in mu dodamo narezan česen. Posodo priklopimo na največjo vročino in takoj ko česen zadiši (ne sme postati rjav, ker bo jed posledično zato postala grenka), dodamo narezane kumare. Vse skupaj dobro premešamo. Kumare bodo spustile sok in se tako ne bodo prijele na ponev. Dodamo jim vse ostale naštete sestavine in vse skupaj dobro premešamo. Nato dolijemo še slab deciliter vode in omako pustimo kuhati 20-30 minut. Med kuhanjem omako večkrat premešajte.
Ko bolj ali manj vsa voda izpari in nastane omaka, le to lahko postrežete zraven raznih piščančjih jedi ali krompirjevih.
Dober tek!
Jasmina Hrastovec
Goveja kocka bi šla zlahka ven... ob lahko hrani in smetana tudi, a ni škoda zelenjave :)