Moja kuhinja:

*Špinača s pečenico in pire krompirjem*



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • * voda
  • 1 jedilna žlica moke
  • 1/2 dcl sladke smetane
  • 1 dcl mleka
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 50 dag krompirja
  • 1 jedilna žlica margaine
  • 2-3 stroki česna
  • 1 jedilna žlica domače masti
  • 25 dag zmiksane špinače
  • 1 pečenica
  • * sol*
  • * poper*

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2167

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 575

Navodila za pripravo

Krompir olupimo, narežemo na koščke, solimo in ga kuhamo približno 25 minut.
V ponvo nalijemo toliko vode, da pokrije dno. Pečenice kuhamo, da voda povre nato dodamo žlico masti in jo na obeh straneh popečemo, da lepo porjavi.
Na žlici olivnega olja pogrejemo česen, da lepo zadiši. Dodamo žlico moke, premešamo in dolijemo špinačo ter sladko smetano, solimo in popramo. Kuhamo približno 10 minut.
Krompirju dodamo žlico margarine ter mleko in vse skupaj pretlačimo z ročno tlačilko.
Postreženo na krožniku na koncu polijemo še z mastjo, kjer se je pekla pečenica.

**DOBER TEK**





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev