*Špinača s pečenico in pire krompirjem*
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Bojanka Drnovšek
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- * voda
- 1 jedilna žlica moke
- 1/2 dcl sladke smetane
- 1 dcl mleka
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 50 dag krompirja
- 1 jedilna žlica margaine
- 2-3 stroki česna
- 1 jedilna žlica domače masti
- 25 dag zmiksane špinače
- 1 pečenica
- * sol*
- * poper*
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2167 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 575 |
Navodila za pripravo
Krompir olupimo, narežemo na koščke, solimo in ga kuhamo približno 25 minut.
V ponvo nalijemo toliko vode, da pokrije dno. Pečenice kuhamo, da voda povre nato dodamo žlico masti in jo na obeh straneh popečemo, da lepo porjavi.
Na žlici olivnega olja pogrejemo česen, da lepo zadiši. Dodamo žlico moke, premešamo in dolijemo špinačo ter sladko smetano, solimo in popramo. Kuhamo približno 10 minut.
Krompirju dodamo žlico margarine ter mleko in vse skupaj pretlačimo z ročno tlačilko.
Postreženo na krožniku na koncu polijemo še z mastjo, kjer se je pekla pečenica.
**DOBER TEK**