Vložena rdeča paprika
brez glutena
vegetarianska jed
veganska jed
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Anica Turk
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
sestavine
- rdeča paprika
- 7 dcl vode
- 3 dcl kisa za vlaganje
- 1 čajna žlica soli
- 1 čajna žlica sladkorja
- po želji tudi peteršilj in česen
- malo olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 21663 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 877 |
Navodila za pripravo
Paprike očistimo - razpolovimo in odstranimo seme. Polagamo jih na pekač tako, da je prerezana stran spodaj. Naložimo jih eno poleg druge in pokrijemo z alu folijo. Pekač položimo v pečico, ogreto na 200 stopinj. Paprike olupimo in zložimo v predhodno ogrete kozarce. Vse preostale sestavine zavremo in s še vrelo tekočino zalijemo paprike. Takoj zapremo z razkuženimi pokrovčki in zavijemo v odejo. Pustimo nekaj dni, da se ohladijo.
Takšna paprika je super priloga ali solata.