Moja kuhinja:

Zapečena repa



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 dcl mleka
  • 40 g moke
  • 30 g masla
  • - večja repa
  • 10 dcl juhe
  • -- BEŠAMEL

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1787

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 459

Navodila za pripravo

Juho uporabimo po želji - lahko pripravimo iz kocke ali skuhamo mesno.
Olupimo in narežemo na lističe repo, ki jo prepražimo na maslu. Zalijemo z juho in kuhamo okoli 45 min.
Kuhamo repo damo v namazano posodo in jo prelijemo z bašamelom (po želji potresemo z drobtinami ali sirom) in pečemo v pečici 15 min (da dobimo rjavo skorjico).
BAŠAMEL
Na stopljeno maslo damo moko in ob mešanju prilivamo mleko (pazimo, da se nam ne naredijo grudice). Solimo, popramo in še 3 min mešamo na šibkem ognju.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev