Zelenjavni rižoto s stročnicami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Nudžejma Kitanović
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- malo soli
- 1 pest rjave leče
- 1 čajna žlica sirupa sladkorne pese ali medu
- malo popra
- 1 korenček
- 2 stroka česna
- sok polovice limone
- 1 pest zelenega mungo fižola
- 1/2 skodelica polnozrnatega riža
- 1/2 skodelica rdečega riža
- malo ohrovta
- 2 jedilna žlica sladke koruze
- malo bazilike
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2207 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 790 |
Navodila za pripravo
Najprej damo kuhati fižol, nato čez približno 20 minut dodamo lečo. Posebej damo kuhati riž. V ponvi na olivnem olju prepražimo nastrgan korenček in na trakce narezan ohrovt ter solimo in popramo.
Ko se ohrovt zmehča, dodamo žlico sladkornega sirupa, česen, sladko koruzo, sok limone. Ko so riž in stročnice kuhani, dodamo k zelenjavi in potrosimo s svežo baziliko.
Dober tek!