zelenjavni žepki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tatjana Škulj
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3026 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 831 |
Navodila za pripravo
Krompir skuhamo,olupimo in pretlačimo.Še toplemu primešamo moko,,jajce,sol in margarino.Razvaljamo ga za 1/2 cm na debelo.
V ponvi ( ali voku) prepražimo na malo maščobe čebulo,dodamo narezan por,nariban korenček,koruzo( iz konzerve),narezano bučko in na majne kockice narezano rdečo papriko.Solimo, malo popramo in dušimo toliko časa,da voda izpari.
Razvaljano testo narežemo na kvadrate(pribl. 10*10cm).Na polovico kvadrata polagamo nadev,kvadrat testa prepognemo,da dobimo trikotnik(žepek).Po robovih dobro stisnemo in ocvremo v olju.
Zraven ponudimo solato.