Zelje in fižol z jagnjetino
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: stane korošec
Vrsta jedi: zelenjavna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- drobtine
- kumina
- olivno olje
- 1 čebula
- 1 korenček
- 3 stroki česna
- sol in poper
- 400 g fižola
- 200 g jagnjetine
- 1/2 glave svežega zelja
- sesekljan peteršilj
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 1953 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 505 |
Navodila za pripravo
Čez noč namočen fižol damo v ekonom lonec. Zalijemo z vodo dodamo čebulo in korenček. Kuhamo 20 minut. Nato fižol vzamemo ven, tekočino in zelenjavo pa zmiksamo. Operemo in na drobno sesekljamo zelje. V ponvi prepražimo 2 stroka česna. Dodamo zelje (ki smo ga prej oparili), solimo, potresemo z mleto kumino in pokrito dušimo.
Ko je zelje skoraj zdušeno, dodamo fižol in zalijemo z nekaj zmiksane zelenjave, dokler ne dobimo kremaste strukture. Kuhamo na majhnem ognju 5 minut. Po potrebi solimo in popramo.
Sesekljamo strok česna in ga damo v ponev z oljem. Meso narežemo na majhne koščke, solimo in popramo in povaljamo v krušnih drobtinah ter na hitro popečemo. Ko je pečeno ga odcedimo na papirnati brisači, da odstranimo odvečno maščobo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Mešanico fižola in zelja postrežemo na krožnik in na vrh potresemo popečene koščke mesa.