Moja kuhinja:

Zelje in fižol z jagnjetino



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • drobtine
  • kumina
  • olivno olje
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 3 stroki česna
  • sol in poper
  • 400 g fižola
  • 200 g jagnjetine
  • 1/2 glave svežega zelja
  • sesekljan peteršilj

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1953

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 505

Navodila za pripravo

Čez noč namočen fižol damo v ekonom lonec. Zalijemo z vodo dodamo čebulo in korenček. Kuhamo 20 minut. Nato fižol vzamemo ven, tekočino in zelenjavo pa zmiksamo. Operemo in na drobno sesekljamo zelje. V ponvi prepražimo 2 stroka česna. Dodamo zelje (ki smo ga prej oparili), solimo, potresemo z mleto kumino in pokrito dušimo.
Ko je zelje skoraj zdušeno, dodamo fižol in zalijemo z nekaj zmiksane zelenjave, dokler ne dobimo kremaste strukture. Kuhamo na majhnem ognju 5 minut. Po potrebi solimo in popramo.
Sesekljamo strok česna in ga damo v ponev z oljem. Meso narežemo na majhne koščke, solimo in popramo in povaljamo v krušnih drobtinah ter na hitro popečemo. Ko je pečeno ga odcedimo na papirnati brisači, da odstranimo odvečno maščobo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Mešanico fižola in zelja postrežemo na krožnik in na vrh potresemo popečene koščke mesa.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev