Moja kuhinja:

Zgornjesavinjske tople murke in zabelen fžu


Zgornjesavinjske tople murke in zabelen fžu
Zgornjesavinjske tople murke in zabelen fžu
Zgornjesavinjske tople murke in zabelen fžu
Zgornjesavinjske tople murke in zabelen fžu

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 strok česna
  • 1 ščepec belega popra
  • 1 pest morske soli
  • 2 jedilna žlica surovega masla
  • 4 večji krompirji
  • 2 srednjeveliki kumari
  • 0,5 kg stročjega fižola
  • 1 rjava srednjevelika čebula
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 jedilna žlica krušnih drobtin
  • 1 ščepec sušenega kopra

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6394

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 886

Navodila za pripravo

Kumare in krompir olupimo, kumare grobo naribamo, krompir zrežemo na večje kose. Čebulo in česen nalistamo. Stročjemu fižolu odrežemo peclje in konice ter ga speremo.
Pristavimo lonec hladne vode in vanj stresemo krompir - moja mama pravi, da kar raste pod zemljo gre v hladno, kar pa nad njo pa v vrelo vodo. :) Ko voda zavre, posolimo in kuhamo kakšnih 20 minut (odvisno od vrste krompirja).
Medtem v kozici razpustimo žlico masla in dodamo žlico olja. Ko je maščoba razgreta, na njej steklasto prepražimo čebulo in česen. Dodamo naribane kumare in med praženjem mešamo, da se razpustijo. Posolimo in popopramo ter z zajemalko po malem zalivamo z vodo, v kateri se kuha krompir. Dodamo sušen koper, zmanjšamo plamen in napol pokrito dušimo kakšnih 10 minut, občasno premešamo. Tako pripravljene kumare morajo biti gosto tekoče.
Ko je krompir kuhan ugasnemo plamen in ga odcedimo. V loncu s tlačilko krompir pretlačimo in v pire vlijemo dušene kumare. Dobro premešamo in po potrebi dosolimo. Pustimo, da malce počiva.
V drugem loncu (ali v parilniku) v slani vodi do mehkega skuhamo stročji fižol. Ko je kuhan ga dobro odcedimo. V ponvi razpustimo preostalo žlico masla in na njem prepražimo krušne drobtine. Ko so zlatorumene barve in se maslo začne peniti dodamo kuhan stročji fižol in rahlo premešamo - pazimo, da stroki ostanejo čimbolj celi. Pražimo še kakšno minuto in ugasnemo plamen ter po potrebi dosolimo.
Tako zabeljen stročji fižol naložimo na eno stran krožnika, na drugo stran pa z zajemalko dolijemo krompir s kumarami - t.i. tople murke.
Postrežemo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev