Moja kuhinja:

Mlečni polnozrnati kruh iz krušne peči



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kocka kvasa
  • 4,3 dcl mleka
  • 100 g masla
  • 2 čajni žlički soli
  • 2 žlici sladkorja
  • 0,6 kg polnozrnate moke
  • 0,4 kg navadne moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3855

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 898

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Polovico mleka in sladkor pogrejemo. Nato vanj nadrobimo kvas in ga pokrijeme da vzhaja.
V kozarec zlijemo drugo polovico toplega mleka in mu dodamo maslo.
V večjo posodo stresemo moki in ob robu natresemo sol. V sredini naredimo luknjico. Vanjo vmešamo mešanico z maslom in vzhajan kvas. Vse skupaj dobro zgnetemo in nato pustimo kruh počivati v kuhinjski krpi, ki smo jo naložili v leseno posodo. Tako bo imel kruh lepo obliko.
Vzhajan kruh nato položimo na leseno desko, s katero ga potisnemo v krušno peč. Tam ga pečemo slabo uro.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev