Mlečni polnozrnati kruh iz krušne peči
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kocka kvasa
- 4,3 dcl mleka
- 100 g masla
- 2 čajni žlički soli
- 2 žlici sladkorja
- 0,6 kg polnozrnate moke
- 0,4 kg navadne moke
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3855 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 898 |
Navodila za pripravo
Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Polovico mleka in sladkor pogrejemo. Nato vanj nadrobimo kvas in ga pokrijeme da vzhaja.
V kozarec zlijemo drugo polovico toplega mleka in mu dodamo maslo.
V večjo posodo stresemo moki in ob robu natresemo sol. V sredini naredimo luknjico. Vanjo vmešamo mešanico z maslom in vzhajan kvas. Vse skupaj dobro zgnetemo in nato pustimo kruh počivati v kuhinjski krpi, ki smo jo naložili v leseno posodo. Tako bo imel kruh lepo obliko.
Vzhajan kruh nato položimo na leseno desko, s katero ga potisnemo v krušno peč. Tam ga pečemo slabo uro.
Dober tek!