Cordon bleu
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Greta Škrobar
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 kos svinjski, puranji ali telečji zrezki
- 4 kos rezine sira gavde
- 4 kos rezine kuhane gnjati
- 6 jedilna žlica drobtin
- 3 dcl olja za crtje
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2992 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 942 |
Navodila za pripravo
Mesarja prosimo, da nam v vsakem zrezku vreže "žepek"
Zrezke operemo pod curkom mrzle vode in jih posušimo s kuhinjskim papirjem.
Znotraj in zunaj jih posolimo in popopramo. Zrezke nadevamo s po eno rezina sira in gnjati. Naposled meso povaljamo najprej v moki, potem v žvrkljanih jajcih in drobtinicah.
Pečemo jih na šibkem ognju po 8-10 min. z vsake strani.
Zraven pripravimo krompir iz folije ali kuhano zelenjavo, ki smo jo oblili s tekočim maslom.