Moja kuhinja:

Goveji zrezki v gorčični omaki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 čebule
  • 1 skodelica VODE
  • 2 jedilna žlica dijonske gorčice
  • 2 jedilna žlica navadne gorčice
  • 6 tenkih govejh zrezkov
  • 1/2 čajna žlica sveže mletega zelenega popra
  • 6 ščepec soli (za natiranje zrezkov)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 11592

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 958

Navodila za pripravo

Zrezke naprej natremo z soljo in mletim zelenim poprom.
Čebulo narežemo in popražimo da postane skoraj zlata, takrat dodamo zrezke in gorčico, pražimo počasi, da se meso na hitro pokuha, potem pa dodamo gorčico, 1/2 skodelice vode in sol. Kuhamo zelo počasi na malem ognju vsaj 1 uro in četrt, najbolj idealno je 1,5 -2 ure.
Čez polovico časa kuhanja dodamo še preostalo vodo. Počasi kuhamo zato, da se čebula čimbolj razpusti (in ne rabimo delat nepotrebnega podmeta), poleg tega pa je goveje meso precej boljše če se duši dalj časa, kot samo zapeče in pokuha.
Zrezki pašejo z kruhovimi cmoki in krompirjem na vse načine.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev