Goveji zrezki v gorčični omaki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Andreja Pucelj
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 čebule
- 1 skodelica VODE
- 2 jedilna žlica dijonske gorčice
- 2 jedilna žlica navadne gorčice
- 6 tenkih govejh zrezkov
- 1/2 čajna žlica sveže mletega zelenega popra
- 6 ščepec soli (za natiranje zrezkov)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 11592 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 958 |
Navodila za pripravo
Zrezke naprej natremo z soljo in mletim zelenim poprom.
Čebulo narežemo in popražimo da postane skoraj zlata, takrat dodamo zrezke in gorčico, pražimo počasi, da se meso na hitro pokuha, potem pa dodamo gorčico, 1/2 skodelice vode in sol. Kuhamo zelo počasi na malem ognju vsaj 1 uro in četrt, najbolj idealno je 1,5 -2 ure.
Čez polovico časa kuhanja dodamo še preostalo vodo. Počasi kuhamo zato, da se čebula čimbolj razpusti (in ne rabimo delat nepotrebnega podmeta), poleg tega pa je goveje meso precej boljše če se duši dalj časa, kot samo zapeče in pokuha.
Zrezki pašejo z kruhovimi cmoki in krompirjem na vse načine.