kaneloni s piščancem in jurčki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: nina kastelec
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 drobtine
- 2 jajca
- 1 kisla smetana
- 1 moke
- 1 ščepec soli
- 2 jedilna žlica olivnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pest sira
- 1 manjša čebula
- 400 g piščančji file
- 200 g gob-jurčki
- 1 ščepec začimb( bazilika, origano)
- 5 palačink
- 1000 ml olja za cvrtje
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3912 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 830 |
Navodila za pripravo
Spečemo palačinke.
Čebulo sesekljamo in jo na olivnem olju prepražimo, dodamo strt česen in jurčke. Malo popražimo in dodamo na majhne kocke narezano piščančje meso. Dodamo še začimbe, sol, nariban sir. Malo še popražimo. Odstavimo in pustimo, da se malo pohladi. Primešamo kislo smetano. Namažemo palačinke, zavihamo robove in zvijemo. Povaljamo v moko, nato v razžvrkljano in osoljeno jajce in še nazadnje v drobtine. Ocvremo in postrežemo z zeleno solato.
Dober tek.