Kotleti s slanino, čebulo in česnom v pečici
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malo soli
- malo začimb po okusu
- 1/2 rdeče paprike
- 3 stroke česna
- malo olja za pečenje
- 2 cebuli
- nekaj zrnc celega popra
- 2 svinjska kotleta
- 2 rezini slanine
- 1 žličko kisle smetane
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 6030 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1014 |
Navodila za pripravo
Kotleta nasolimo in damo v pekač, ki ga prelijemo z oljem. Dodamo narezano čebulo, česen in rdečo papriko.
Vse skupaj pečemo v pečici na 200 stopinj celzija. Med pečenjem zalivamo z vodo, po želji lahko zalijemo z malo vina. Med pečenjem obračamo in lahko začinimo z začimbami za svinjino. Nekaj minut pred koncem pečenja dodamo slanino na vsak kotlet še pol žličke in kisle smetane.
Pečena kotleta nadevamo na desertni krožnik, zraven lahko nadevamo česen, čebulo in papriko od pečenja.
Zraven ponudimo še pomfri krompir in serviramo!