Moja kuhinja:

Petelinček iz pečice in po dunajsko + krompirček in solata



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 6

[ Št. glasov: 7 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



KROMPIR IZ PEČICE

  • malo OLJA
  • malo soli
  • 1,5 kg KROMPIRJA

PETELINČEK IZ PEČICE

  • 1 PETELIN
  • 1 jedilna žlica soli
  • malo OLJA
  • 2 vejici ROŽMARINA
  • malo olivnega OLJA

PETELIN PO DUNAJSKO

  • 1 PETELIN
  • malo soli
  • 2 jajca
  • 100 g moke
  • 200 g DROBTIN
  • 0,5 l OLJA
  • 2 jedilna žlica mleka

MEŠANA SOLATA

  • 3/4 RDEČEGA ZELJA
  • 250 g MOTOVILCA
  • 1 kos zelene SOLATE
  • malo soli
  • malo OLJA
  • malo KISA
  • 2 stroke česna

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 18135

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1318

Navodila za pripravo:

Krompir olupimo in narežemo na krhlje ter ga pustimo v vodi. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Petelinčka operemo, malo osušimo s krpo in dobro posolimo. Na vsako stran pod kožo zapičimo vejico rožmarina in ga namažemo z olivnim oljem ter položimo v predhodno namaščen pekač. Krompir dobro odcedimo, ga dobro posolimo in zložimo v pekač, v katerega smo prej nalili malo olja. Oba pekača imamo pripravljena, zato ju damo v pečico in pečemo približno 1 uro.

Pripravimo še drugega petelinčka. Najprej ga razkosamo vsaj na 8 kosov in zbrišemo s suho krpo. Moko in drobtine ločeno stresemo na dva večja krožnika. Jajčka, ki jim dodamo malo mleka razžvrkljamo v globokem krožniku. Petelinje kose tik pred paniranjem posolimo, potem pa jih po vrsti povaljamo: v moki, v razžvrkljanih jajcih in v drobtinah. Panirane petelinje kose polagamo v segreto olje in jih zlato rjavkasto ocvremo. Pri pravilni temperaturi zadostuje približno 7 minut pečenja po vsaki strani. Ocvrtega petelinčka poberemo iz olja za zelo kratek čas predenemo v cedilo (ali krožnik), obloženo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami, da se odteče olje.

Pripravimo si še solato. Česen olupimo in na drobno sesekljamo. Glavico rdečega zelja očistimo, operemo in dobro odcedimo, nato ga na drobno narežemo ali naribamo. Glavo zelene solate na-trebimo, očistimo, operemo in dobro odcedimo. Motovilec tudi po potrebi razrežemo in operemo ter dobro odcedimo. V večjo skledo denemo: naribano rdeče zelje, zeleno solato, motovilec, česen, sol,kis in olje ter dobro premešamo in stresemo v skledo za serviranje solate.

Po eni uri, iz pečice vzamemo pečenega petelinčka, ga razrežemo na kose in zložimo na krožnik. Iz pečice vzamemo še krompirček, če imate občutek, da je na njem preveč olja, ga lahko še malo odcedimo, nato pa stresemo v zato pripravljen krožnik. Ko imamo vse pripravljeno na krožnikih, samo še postrežemo. Zraven ponudimo še okusno vino.

krompir , zelje , rdeče zelje




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev