Narastek iz zelja in mletega mesa
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 4
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Zelje;
- 150 g kislega zelja
- 150 g svežega zelja
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 1 lovorjev list
- malo kumine
- 1 žlička moke
- malo olja
Mleto meso:
- 250 g mletega mesa
- malo olja
- ščep soli
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- malo bazilike, majerona, timijana, lovorjev list, rožmarina
- 1 žlička paradižnikove omake
Testo:
- 3 palačinke ki nam ostanejo od pečenja ali 6 listov za lazanje
- malo masla za pekač
Preliv:
- 1 kisla smetana
- 1 jajca
- 1 kos sira
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5546 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 800 |
Priprava zelja;
Čebulo drobno nasekljamo in jo damo na vroče olje pražiti toliko časa, da postekleni.
Medtem operemo in narežemo sveže zelje. V posodo k čebuli damo kislo zelje, sveže zelje, solimo in začinimo s kumino in lovorjevim listom ter nasekljanim česnom.
Pražimo 15 minut, zalijemo z 2 dl vode in dušimo do mehkega.
10 minut pred koncem kuhanja zelje malce zgostimo z moko, nato pa ga odstavimo od ognja.
Mleto meso:
Čebulo drobno nasekljamo, jo damo v ponev z oljem, pražimo jo toliko, da postekleni, potem dodamo mleto meso, nasekljan česen in vse začimbe in pražimo 20 minut. Potem dodamo paradižnikovo mezgo, malce zalijemo z vodo in dušimo 10 minut, nato odstavimo od ognja.
Navodila za pripravo
Model za pečenje ali pekač namažemo z maslom in nanj nadevamo pečeno paličinko, potem dodamo plast mletega mesa, plast zelja in še dvakrat ponovimo postopek. Če nimate palačink, jih lahko spečete ali pa skuhate testenine za lazanjo in z njimi obložite pekač.
Nazadnje po vrhu prelijemo preliv, ki smo ga naredili iz smetane in stepene jajce, dobro premešali in prelili po vrhu. Naribamo še kos sira, potresemo po prelivu in damo peči v pečico za 30 minut na 190-200 stopinj celzija.
Chefov nasvet:
Pečeni narastek nadevamo na krožnike, okrasimo s svežo baziliko in potresemo z žafraniko.
Pa dober tek!