PALAČINKR Z ŠUNKO, SIROM IN GOBICAMI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: maja pikl
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: lahek
Količina: 4
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Masa za palačinke:
- 2 jajca
- 3 dcl mleka
- ščepec soli
- 50 g kosmiču
- 1,5 dcl mineralne vode
- 1 jedilna žlica OLJA
- 250 moke
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jajce
- 30 g DROBTIN
- 20 dag sira
- malo gobic
- 1 majhna čebula
- malo OLJA
- malo olivnega OLJA
- 8 rezin šunke
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 8000 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1046 |
Postopek:
Najprej si pripravimo testo za palačinke. V skledi z električnim mešalnikom zmešamo 2 jajca, mleko in sol. Med mešanjem po žlicah postopoma dodajamo moko in kosmiče, da se vse sestavine zmešajo v gladko testo. Masi dodamo še kapljico olja(zato da se manj prijemajo ponve).Na koncu vmešamo še mineralno vodo, da bodo palačinke bolj rahle. Testo mora biti tekoče, vendar ne sme biti vodeno ali pregosto! Pripravljeno testo pustimo počivati vsaj 20 minut, da se kosmiči malo nabreknejo.
Medtem ko testo počiva, pripravimo nadev. Rezine šunke zrežemo na majše pravokotnike ( če je to potrebno). Sir naribamo v posodo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo nato prepražimo na olivnem olju. Gobice narežemo in oplaknemo in jih dodamo prepraženi čebuli in jih prepražimo. Malo še solimo po želji lahko tudi popopramo.
Najprej ponev za palačinke dobro segrejemo. V segreto ponev vlijemo malo olja in ga razmažemo po ponvi. Nato vanjo z zajemalko vlijemo toliko mase, da je dno tanko pokrito. Ko se palačinka zapeče na eni strani, jo obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Pečeno palačinko odložimo na krožnik.
Na vsako pečeno palačinko damo rezino šunke, malo naribanega sira na sredino pa prepražene gobice. Palačinke zavijemo in pri koncih učvrstimo z zobotrebci.
Nadevane palačinke povaljamo v moki, nato v razžvrkljanih jajcih in nazadnje še v drobtinah.
Panirane palačinke nato ocvremo v vročem olju,toliko časa da se lepo zapečejo. Nato jih odcedimo na papirnatih brisačkah.
Zraven lahko ponudimo pečene svalke ali pražen krompir, popečen kruhek in zeleno solao, oz. solato po želji...