Pikantni puran s fižolom in ajovo kašo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Mateja Vrbinc Beton
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos čebula
- 1 pest peteršilja
- 1 ščepec soli
- 5 jedilna žlica olivnega olja
- 1 čajna žlica ingverja
- 1 skodelica kuhanega fižola
- 3 jedilna žlica sladke rdeče paprike
- 1 čajna žlica pekoče paprike
- 2 kos puranovega zrezka
- 1 kos cel paradižnik
- 1 skodelica ajdove kaše
- 2 dcl vode ali jušne osnove
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2622 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 831 |
Navodila za pripravo
1. V slani vodi kuhamo ajdovo kašo toliko časa, da še ostane trda.
2.Čebulo olupimo, narežemo na majhne koščke in prepražimo na olivnem olju. Puranove zrezke narežemo na majhne koščke in dodamo v ponev k čebuli. Dodamo narezane koščke paradižnika in fižola ter popražimo. Po potrebi zalijemo z vodo oz juho. Dolivamo va majhnih količinah, ne vse naenkrat, toliko, da se naredi gosta omaka.
Ko se malo pokuha, dodamo vse začimbe in spet zalijemo.
Kuhamo cca 15 do 20 minut, na manjšem ognju, da se začimbe lepo vežejo v omako.
Na koncu dodamo ajdovo kašo, premešamo, dodamo še peteršilj in postrežemo.
Dober tek.