Piščančja jetrca po domače
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tamara Habjanič
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 cebuli
- 500 g piščančjih jeter
- poper, sol
- 2 jedilna žlica masti
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3287 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 779 |
Navodila za pripravo
Jetra zrežemo na koščke. Čebulo drobno narežemo in jo na masti popražimo do zlate barve. Dodamo jetra, lovor in poper. Počasi pražimo cca tričetrt ure, da postanejo mehke. Postrežemo jih s krompirjem, kuhanem v slanem kropu. Isto lahko pripravimo svinjska jetra (najboljša so seveda na dan kolin), če želimo, jih lahko pripravimo z malo moke in vode oziroma juhe in tako dobimo jetrca z omako. Po želji. Pa dober tek.