POHAN PIŠČANEC PO ŠTAJERSKO
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: tamara fortuna
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 drobtine
- 2-4 jajca
- 1 olje
- 1 domač piščanec
- 1 vegeta
- 1 moka
- 1 sol in poper
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5562 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 772 |
Navodila za pripravo
Piščanca razkosamo, delno olupimo odvečno kožo ter ga natremo s soljo in poprom. Povaljamo ga v moko, nato v jajce, v katerem je vmešana 1 žlica vegete in potem v drobtine. Če želimo debelejšo skorjico lahko ponovimo še 1 krat v jajce in 1 krat v drobtine. Damo v vroče olje (posoda ali friteza). Ko je meso pečeno, ga položimo na papir, ki popije odvečno olje. Postrežemo z restanim-praženim krompirjem, rižem ali z poljubno solato (zelena, fižol, francoska, krompirjeva,..).
Pa dober tek*