Moja kuhinja:

prašički z mešano solato



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 čajna žlica gorčice
  • 1/4 rdeče paprike
  • 1 hrenovka
  • 1/4 zelene paprike
  • 1/2 čajna žlica laneno seme
  • 100 g zelene sola (endivija)
  • 1 solatni preliv (kis, bučno olje, sol)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2428

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 805

Poglej video

Navodila za pripravo

Jed je za 1 osebo.

Vzamemo eno hrenovko, ki jo razrežemo na 3-4 dele. Na koncu vsakega dela prerežemo hrenovko v obliki križa (glej video!). Hrenovke popečemo na vročem olju.
Papriko narežemo na kocke, zelje na tanke rezine, solato natrgamo (nikoli je ne režemo - moja babi je vedno govorila, da ji tako odrežeš dušo - svašta, ampak se držimo:). Zelje lahko prej malo posolimo, ga dobro premešamo in pustimo, da malo počiva (tako postane bolj mehek). Vse sestavine dobro premešamo, jim dodamo kis in olje ter posujemo z lanenimi semeni (dobro za prebavo).

Ponudimo z žličko gorčice, kosom kruha in skledo solate.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev