prašički z mešano solato
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica olja
- 1 čajna žlica gorčice
- 1/4 rdeče paprike
- 1 hrenovka
- 1/4 zelene paprike
- 1/2 čajna žlica laneno seme
- 100 g zelene sola (endivija)
- 1 solatni preliv (kis, bučno olje, sol)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2428 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 805 |
Navodila za pripravo
Jed je za 1 osebo.
Vzamemo eno hrenovko, ki jo razrežemo na 3-4 dele. Na koncu vsakega dela prerežemo hrenovko v obliki križa (glej video!). Hrenovke popečemo na vročem olju.
Papriko narežemo na kocke, zelje na tanke rezine, solato natrgamo (nikoli je ne režemo - moja babi je vedno govorila, da ji tako odrežeš dušo - svašta, ampak se držimo:). Zelje lahko prej malo posolimo, ga dobro premešamo in pustimo, da malo počiva (tako postane bolj mehek). Vse sestavine dobro premešamo, jim dodamo kis in olje ter posujemo z lanenimi semeni (dobro za prebavo).
Ponudimo z žličko gorčice, kosom kruha in skledo solate.